Nieuws

De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen, kortweg Hygiënecode woonvormen, heeft een update gekregen. Personeel in dit zorgsegment heeft hiermee een heel duidelijk naslagwerk in handen. De nadruk ligt op kennis van het personeel in kleinschalige woongroepen.

Hoe lekker het ook is om je frieten nog even wat langer door te bakken of je tosti nét een donkerder kleurtje te geven - je kunt het maar beter laten. Door zetmeelrijke producten 'bruin te bakken', kan de stof acrylamide vrijkomen. De Europese Commissie pleit voor een vermindering van deze stof in voedingsmiddelen.

Het ziet er prachtig uit: een viooltje als garnering op je bord. Eetbare garnering, welteverstaan. Steeds vaker zie je dat chefs hun gerechten extra kleur geven met een bloemetje. Is dat, naast mooi en vaak ook lekker, wel altijd veilig?

Het lijkt een moeilijke opgave om een levensgenieter én een bewuste eter te zijn. Natuurlijk wil je gezonde, bewuste keuzes maken. Maar je wilt niet bij iedere hap stilstaan bij het effect dat jouw maaltijd heeft op het milieu. We geven je een paar eenvoudige tips om bewuster om te gaan met je eten.

Wanneer je een kipfiletje bij de super koopt, kijk je niet meteen naar de ingrediënten op het etiket. Kip is kip, zou je zeggen. Toch is er meer informatie te vinden op een etiket dan je verwacht. En daarom hebben wij hier een korte etiketten-lees-tutorial voor jou.

Ben je iemand die maaltijden graag een paar dagen vooruit klaarmaakt, zodat je er niet iedere dag werk van hebt? Let dan goed op hoe je je maaltijden bewaart. In de koeling klinkt misschien goed, maar let goed op de kerntemperatuur!

De IJsbeer behaalt 'groen'

- 7 april 2016 -

IJssalon de IJsbeer in Vinkeveen viert feest. Onlangs behaalden ze wederom het predicaat 'groen', wat inhoudt dat ze hoog scoren op voedselveiligheid en hygiëne. Dat gasten van IJssalon de IJsbeer zorgeloos kunnen genieten van een ambachtelijk bereid ijsje, is reden voor een feestje.

Om zeker te weten dat je een bedrijf binnenstapt waar het goed is geregeld met de voedselveiligheid en hygiëne, reikt Voedselinspectie.nl aan alle groen bevonden bedrijven een speciaal schildje uit. Je kunt dus vanaf nu een groen bedrijf herkennen aan het speciale logo van de Voedselinspectie op de gevel.

Nieuw op deze website

Top