Voedselinspectie-schildjes voor groene bedrijven

Voedselinspectie-schildjes voor groene bedrijven

- 21 maart 2016 -

Om zeker te weten dat je een bedrijf binnenstapt waar het goed is geregeld met de voedselveiligheid en hygiëne, reikt Voedselinspectie.nl aan alle groen bevonden bedrijven een speciaal schildje uit. Je kunt dus vanaf nu een groen bedrijf herkennen aan het speciale logo van de Voedselinspectie op de gevel.

Meer dan 700 bedrijven

De afgelopen maanden reisden de inspecteurs van inspectiebedrijf Houwers Groep door het land om alle schildjes uit te reiken aan die bedrijven die hoog scoren op hygiëne en voedselveiligheid. In totaal zijn ruim 700 bedrijven bezocht. De eerste serie van deze bedrijven kun je vanaf begin april terugvinden op de website www.voedselinspectie.nl. Het gaat om bedrijven die werken met voedsel. Een supermarkt, een ijssalon, de keuken van een ziekenhuis of een cateringbedrijf - elk segment is gemakkelijk terug te vinden op voedselinspectie.nl.

Op de foto: Inspecteur Manolito Willems overhandigt het Voedselinspectie-schildje aan John Golsteijn, Manager Services bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Golsteijn over voedselveiligheid: "Bij ons worden alle afdelingen in onze organisatie die met voeding in aanraking komen, volgens de HACCP-richtlijnen getoetst."

Voedselveiligheid in het nieuws

E. coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen andere schadelijke bacteriën. Er zijn enkele typen E. coli die een voedselinfectie veroorzaken.

Een flesje 'kant-en-klaar versgeperst' sap of zelfgetapt uit de sinaasappelsaptap is zo gehaald. Toch geeft het gemiddelde Nederlandse huishouden slechts 27 euro per jaar uit aan koelverse vruchtensappen en -dranken. Vijf trends.

Nieuw op deze website

Top