Feest in Vinkeveen

De IJsbeer behaalt 'groen'

- 7 april 2016 -

IJssalon de IJsbeer in Vinkeveen viert feest. Onlangs behaalden ze wederom het predicaat 'groen', wat inhoudt dat ze hoog scoren op voedselveiligheid en hygiëne. Dat gasten van IJssalon de IJsbeer zorgeloos kunnen genieten van een ambachtelijk bereid ijsje, is reden voor een feestje. Dit vieren ze in aanwezigheid van Dolores, de kat die alleen maar ijs wil eten bij zaken die de voedselhygiëne goed voor elkaar hebben. 

IJssalon De IJsbeer bereidt dagelijks vele smaken vers ambachtelijk schepijs. Maar ook softijs, milkshakes, koffie en gebak zijn verkrijgbaar. "Wij vinden hygiënisch werk belangrijk, maar ook leuk", aldus ijsbereider Jerry. "We werken georganiseerd en betrekken het personeel over al bij, Daarmee leren ze gelijk hoe belangrijk hygiënisch werk is. Hygiëne is gewoon vanzelfsprekend voor ons als horecabedrijf."

Voedselveiligheid in het nieuws

E. coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen andere schadelijke bacteriën. Er zijn enkele typen E. coli die een voedselinfectie veroorzaken.

Een flesje 'kant-en-klaar versgeperst' sap of zelfgetapt uit de sinaasappelsaptap is zo gehaald. Toch geeft het gemiddelde Nederlandse huishouden slechts 27 euro per jaar uit aan koelverse vruchtensappen en -dranken. Vijf trends.

Nieuw op deze website

Top