Over ons

Houwers Groep: voedselveiligheid voorop

Voedselinspectie.nl is een initiatief van Houwers Groep. Dit bureau doet al ruim twintig jaar inspecties op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid in de sectoren zorg, retail en ambacht. Op deze website worden uitsluitend bedrijven getoond die het keurmerk 'groen' hebben behaald na een inspectie door Houwers Groep. Inmiddels zijn al ruim 800 ondernemers in het bezit van het predicaat 'groen'. Horeca-ondernemers, ijsbereiders, slagers, bakkers en managers van zorginstanties laten hun bedrijf inspecteren door één van de inspecteurs van Houwers Groep. Met een vermelding op deze website maken zijn kenbaar dat zij hun voedselveiligheid en hygiëne op orde hebben.

Vermelding

Op deze website worden uitsluitend bedrijven getoond die het predikaat 'groen' hebben behaald na een inspectie door Houwers Groep. Bent u ondernemer en wilt u ook een vermelding op voedselinspectie.nl? Neem dan contact op met één van onze inspecteurs via voedselinspectie@houwersgroep.nl.

Voor overige vragen kunt u het contactformulier invullen.

Voedselveiligheid in het nieuws

Een flesje 'kant-en-klaar versgeperst' sap of zelfgetapt uit de sinaasappelsaptap is zo gehaald. Toch geeft het gemiddelde Nederlandse huishouden slechts 27 euro per jaar uit aan koelverse vruchtensappen en -dranken. Vijf trends.

De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen, kortweg Hygiënecode woonvormen, heeft een update gekregen. Personeel in dit zorgsegment heeft hiermee een heel duidelijk naslagwerk in handen. De nadruk ligt op kennis van het personeel in kleinschalige woongroepen.

Hoe lekker het ook is om je frieten nog even wat langer door te bakken of je tosti nét een donkerder kleurtje te geven - je kunt het maar beter laten. Door zetmeelrijke producten 'bruin te bakken', kan de stof acrylamide vrijkomen. De Europese Commissie pleit voor een vermindering van deze stof in voedingsmiddelen.

Top